top of page

SEMPRE NEU : NOU WINTERREISE

Cianotípia Sempre Neu (139).JPG
Sempre Neu : Nou Winterreise és una actualització en clau d’acció comunitària escènica de les 24 peces de poesia i música que componen Winterreise l’obra mestra de Franz Schubert i Wilhelm Müller

Partint d’una idea original de la Laia Armengol i l’Antonio Fajardo,  la Joana Brabo s’hi afegeix per tal de constituir el cercle co-creatiu que ha donat forma al projecte en la seva etapa gestativa (2020-2021). 

Free Art hi desplega la seva primera obra d’acció comunitària escènica. Nascut per fer recerca i trobar nous camins per a la creació d’obres d’art en viu fruit de la col·laboració entre professionals, estudiants i amants de la cultura i la ciutadania.

L'acció comunitària de Sempre Neu s'ha dut a terme el curs 2021-22 a través de quatre tallers de co-creació artística desplegats amb diferents col·lectius socials barcelonins. Els tallers serveixen alhora per a la recerca en mètodes de participació del públic durant les representacions. 

El projecte té un marcat caràcter interdisciplinari: la pianista Laia Armengol i la veu de baríton Ferran Albrich entren en diàleg amb la relectura que la ballarina Elisa Keisanen fa de la poesia i la música de Müller i Schubert a través de tècniques artístiques contemporànies com la performance, els paisatges sonors o l’escriptura en viu. L’artista David Cid potencia l’apartat visual de l’espectacle a través de projeccions de vídeo i l’ús de noves tecnologies. Antonio Fajardo, a més de coordinar del projecte, encén la flama de la participació del públic durant la representació desde fora de l'escenari.

La música de l'espectacle combina la clàssica de Schubert amb l'electrònica de Fajardo, generada en el taller co-creatiu a l'Institut d'Educació Artística Oriol Martorell (Laia Armengol i Antonio Fajardo) i els paisatges sonors creats pels usuaris de l'Hospital de Campanya de la Parròquia de Santa Anna (Joana Brabo). Les visuals s'alimenten de les cianotípies de l'Associació Hèlia, de protecció de dones víctima de violència i gènere (Eugènia Ortiz). L'espectacle està coronat amb una coreografia-happening sorgida del taller amb les noies de Xamfrà, Centre de Música i Escena del Raval (Younes Bachir).  

22.19 SEMPRE NEU FRANJA TEXT WIX.png
bottom of page