top of page

Sobre l'Associació Free Art

Escena Comunitària de Barcelona

L’Associació Free Art treballa sense ànim de lucre per a la creació d’obres artístiques co-creatives multidisciplinars, el foment de la participació de la ciutadania en la creació artística professional així com per al treball en la reversió del procés d’integració dels ciutadans en la massa social i restauració del seu potencial creador. Promou, a més, des de la seva residència al Teatre del Foment Hortenc, pràctiques innovadores en la experiència artística per al professional, l’estudiant o l'aficionat a l’art des de l'escena comunitària. 

En el seu breu temps de vida ha establert accions co-creatives amb actors socials tals com Xamfrà Centre d’Escena i Música del Raval, l’Institut d’Educació Artística Oriol Martorell, l’Hospital de Campanya de Santa Anna, l’Associació de Dones d’Arbúcies, l’Associació Hèlia per a la protecció de dones víctima de violència de gènere. Entre els artistes que han posat en marxa la seva acció destaquen en Younes Bachir, la Joana Brabo, l’Esther Xargay o la Laia Armengol. Ha estat guanyadora del Premi Barcelona Cultura 2020 d’Acció Comunitària que concedeix l’Institut de Cultura de Barcelona pel projecte Sempre Neu : Nou Winterreise, que serà estrenat al Foment Hortenc el febrer de 2023. 

Cianotípia Sempre Neu (51)_edited.jpg

La història

L'Associació Free Art és constituïda el 2020 com a extensió associativa de la companyia Notte e Giorno Música-teatre. El seu equip gestor treballa per donar nous formats i crear nous públics per a la música artística. Des de la seva fundació el 2017 amb l'òpera “Jordi i el Leviatà” d'Antonio Fajardo, ha estrenat "Club Monteverdi" (barroc) i "Schubert de Prop" (romàntic). "Dindirindín!" (renaixement) ha vist la llum recentment i ja prepara el salt a la internacionalització del projecte, que la temporada 2022-23 ha estat inclòs dins la temporada del Palau de la Música Catalana (Cicle Palau Fronteres). Ha ofert més de 40 actuacions a tot el territori català, destacant el Maldà Teatre de Barcelona, el Festival de Torroella, Nits Musicals de Vallromanes, Auditori de Vilafranca, Teatre Metropol de Tarragona, etc.). Ha estat condecorat amb la beca 'Chebec' de l'ICUB i la Regió Euromed. Amb Club Monteverdi ha rebut la menció d'espectacle recomanat per TimeOut, JJMM Catalunya, Revista Musical Catalana, Òpera Actual, Catalunya Música i el programa.cat de l'ICEC.

El nostre equip

CV Ferran Albrich_edited.jpg

Ferran Albrich

Intèrpret | Música

Foto programa_edited_edited.jpg

Laia Armengol

Creativa | Intèrpret | Música 

Ester Bonal_edited.jpg

Ester Bonal

Creativa | Gestió

joana brabo_edited.jpg

Joana Brabo

Creativa

Laura Calvet.jpg

Laura Calvet

Direcció Escènica

DAVID CID_edited.jpg

David Cid

Creatiu | Visuals

tete company_edited.jpg

Teté Company

Creativa | Figurinista i Atrezzista

ANTONIO FAJARDO_edited.jpg

Toni Fajardo

Capo Buffo

Berta Francàs_edited.jpg

Berta Francàs

Comunicació

toni_gonzalez_2017_edited.jpg

Toni González

Gestió

IMG-20210806-WA0036_edited_edited.jpg

Elisa Keisanen

Creativa | Performance

eugenia ortiz_A2019_edited_edited.jpg

Eugènia Ortiz

Creativa | Visuals

maddaleno_edited.jpg

Jordi Maddaleno

Community Manager

Jordi Pascal_edited.jpg

Jordi Pascal

Management

Jordi Pérez Solé_edited.jpg

Jordi Pérez Solé

Direcció | Dramatúrgia

David Roselló i Cerezuela (1)_edited.jpg

David Roselló

Gestió

Laia Serra_edited.jpg

Laia Serra

Gestió

JORDI SOLER I MARTÍ copia_edited.jpg

Jordi Soler i Martí

Gestió

Ester Xargay2021_edited.jpg

Esther Xargay

Creativa | Poesia

Col·laboren

logo_icub.png
22.08 LOGO + NOM.png
Logo-Foment-NEGRE-sense-fons-.png
LA BERTA COMUNICACIÓ.png
logo_cultura_viva_0.png
bottom of page