top of page

Presentació del PACE: Projecte d'Acció Comunitària Escènica

Actualizado: 11 may 2022


Presentem el nou Projecte d’Acció Comunitària Escènica (PACE) que estrenem el proper dilluns 9 de maig al Teatre del Foment Hortenc. Alhora fem una crida a la participació i col·laboració ciutadana.


En el breu temps de vida de l’Associació sense ànim de lucre Free Art, hem estat guanyadors del Premi Barcelona Cultura 2020 d’Acció Comunitària que concedeix l’Institut de Cultura de Barcelona, amb el projecte Sempre Neu: Nou Winterreise, que estrenarem el febrer de 2023 al Teatre del Foment Hortenc, on l’associació hi té residència. A més, hem establert accions co-creatives amb agents socials com el Xamfrà Centre d’Escena i Música del Raval, l’Institut d’Educació Artística Oriol Martorell, l’Hospital de Campanya de Santa Anna, l’Associació de Dones d’Arbúcies, i l’Associació Hèlia per a la protecció de dones víctimes de violència de gènere.
#artcomunitari #pace #escenacomunitaria #freeart #fomenthortenc


L’Associació Free Art neix a partir d’una necessitat creativa de la companyia escènica Notte&Giorno (espectacles Dindirindín! i Una Follia Musical, Club Monteverdi, Schubert de prop), dirigida artísticament pel mateix coordinador de Free Art, Toni Fajardo. Ara, amb la voluntat de posar en pràctica una nova manera de construir un projecte escènic a partir de la col·laboració i la cultura democràtica, iniciem un nou Projecte d’Acció Comunitària Escènica sota les sigles de PACE. Es tracta d’una iniciativa que desplega un cicle de conferències-taller al voltant de la creació de projectes escènics, a través dels quals es farà divulgació de totes les fases i professionals relacionades amb els projectes culturals específicament teatrals (des de la definició del context fins a la concreció dels elements productius, passant pels continguts). Aquestes conferències-taller seran gratuïtes i es destinen a amants i aficionades de les arts escèniques, a estudiantat o professionals que vulguin ampliar coneixements i competències sobre construcció i gestió de projectes i a tothom que vulgui viure de prop el procés de construcció d’un projecte escènic comunitari ja sigui de manera presencial o virtual.


Mitjançant aquesta primera fase de conferències-taller que s’iniciarà elproper 9 de maig a les 18:30h al Teatre del Foment Hortenc de Barcelona, PACE dota de poder de decisió per a la definició del projecte tant a les assistents a aquestes conferències-taller com a les seguidores a través de les xarxes socials, vehiculant les preses de decisió sempre a través de la coordinació del director i de l’assessorament de les professionals que guiaran la sessió de treball. Les sis rondes de conferències programades permetran donar llum al nou projecte escènic encara desconegut per tothom que es farà realitat la tardor de 2024 sota la direcció de Toni Fajardo, que hi desplega el treball de recerca efectuat dins la Beca per a la recerca i la innovació en l’àmbit de les arts escèniques de l’ICEC (2021).


1 visualización0 comentarios