top of page

'Contextos escènics' amb Toni Gonzàlez el proper dilluns 23/5

Actualizado: 24 may 2022


Aquesta la segona sessió del PACE - Projecte d'Acció Comunitària Escènica tindrà lloc el proper dilluns 23 de maig a les 19h al Teatre del Foment Hortenc i en streaming per YouTube.

  • Sota el títol 'Contextos Escènics', l'expert en mobilitat de projectes escènics Toni Gonzàlez tractarà la interrelació d’escena i context territorial/sectorial per tal de definir l’àmbit d’acció del que serà el proper projecte escènic de l'Associació Free Art.

  • Tot projecte escènic es desenvolupa en un context determinat territorial i sectorialment que condiciona la totalitat de la seva construcció. És per aquest motiu que la segona sessió del PACE estarà dedicada a aquest tema.

  • A més de la xerrada de Gonzàlez, el coordinador de Free Art, Toni Fajardo, hi proposarà un taller creatiu participatiu entorn del tema de la sessió.


La segona sessió del PACE tindrà per protagonista en Toni Gonzàlez, consultor per a la mobilitat artística, la internacionalització i el desenvolupament estratègic dels projectes de les arts escèniques i musicals [veure el seu web www.tonigonzalezbcn.com].


El PACE - Projecte d'Acció Comunitària Escènica, iniciativa de l'Associació Free Art, dona la seva segona passa vers l'objectiu de construir un projecte escènic a partir de la col·laboració i la cultura democràtica. Free Art busca encara professionals, estudiants i amants de les arts escèniques que s'hi vulguin sumar. Podeu fer-ho a través del formulari de col·laboració de la seva pàgina web [www.freeart.info/collabora-pace]


El projecte, que arrenca la seva fase de redacció definint les seves bases contextuals, encara està buit de continguts però compta ja amb l'estructura proposada per David Roselló i Cerezuela a la primera de les sessions del PACE, efectuada el passat dilluns 9 de maig. Aquella sessió, com totes les que seguiran, està totalment documentada al web de Free Art [veure www.freeart.info/pace-sessio-01]. D'aquesta manera Free Art es proposa fer accessible i revisitable el procés complet de gestació de l'obra escènica que projecta redactar entre 2022 i 2023 i estrenar la primavera de 2024.


Trenta anys d'experiència donant mobilitat internacional a projectes escènics, així com al camp del teatre contemporani multidisciplinari (a Espanya, Europa i Amèrica Llatina), han dotat en Toni Gonzàlez d'una visió del sector oberta i global. Aquesta visió serà perfecta per servir d'assessorament a aquestes primeres passes del PACE, que compta ja amb una dotzena de participants actius.


Gonzàlez parlarà sobre els factors propis de l'espai on ha de transcórrer el projecte i analitzarà com aquests afecten a la seva definició. Quins són els elements distintius del nostre coxtext territorial? Com aquests elements fan que el projecte acabi essent d'una manera i no d'una altra? L'espai natural, social i polític on intervé el projecte, sigui una plaça, un barri, una ciutat, un país o el món sencer, es resumeix sempre en un entorn humà o societat que es comunica d'una manera concreta.


L'extensa base de coneixements escènics, multidisciplinar i globalitzada, ajudarà els participants del PACE a reflexionar per tal de prendre plegats, democràticament, les primeres decisions definidores del seu futur projecte escènic. Els participants es veuran davant la responsabilitat de decidir en temes candents com el gènere de l'espectacle resultant o la llengua a emprar, entre d'altres.


Per su